ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Επισκέπτες 45640

Κλείσιμο Σωματείου λόγω θερινών διακοπών

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο του Σωματείου θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 4/8/2020 έως και την Πέμπτη 27/8/2020 λόγω θερινών διακοπών.

Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να στείλετε e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Καλές Διακοπές!

Ενημέρωση για άνοιγμα ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Συνάδελφοι/-ισσες,

σας ενημερώνουμε ότι όλα τα ΑΦΜ που πληρούν την προϋπόθεση της ασφαλιστικής ικανότητας, τα οποία στείλαμε στο Υπουργείο Εργασίας, μπορούν πλέον να κάνουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία λήγει αυτή την Παρασκευή 31/7, εκτός αν δοθεί νέα παράταση.

Ευχόμαστε μετά από όλη αυτή την απίστευτη καθυστέρηση, να δείτε σύντομα τα χρήματα στο λογαριασμό σας.

Ευχαριστούμε όλους όσους είχαν επαφή μαζί μας και όσους μας ενημέρωσαν ότι μπόρεσαν να κάνουν την αίτηση.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Υπενθύμιση σημερινής κινητοποίησης, Τετάρτη 15/7, στην Παλαιά Βουλή, στις 19.30

Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε την σημερινή κινητοποίηση,  Τετάρτη 15 Ιουλίου, στην Παλαιά Βουλή (Άγαλμα Κολοκοτρώνη-οδός Σταδίου)  στις 19.30.

Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σας παρακαλούμε να τηρήσετε τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, λόγω κορωνοϊού και κυρίως η τήρηση των αποστάσεων είναι απαραίτητη, ως μέτρο προφύλαξης της υγείας όλων.

Ενημέρωση 30/6 για ηλεκτρονική πλατφόρμα

Συνάδελφοι,

μετά από σημερινή επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εργασίας, μας ενημέρωσαν ότι οι αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 € στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://supportemployees.services.gov.gr/) για τους δικαιούχους που πληρούν την προϋπόθεση της ασφαλιστικής ικανότητας, θα ανοίξει από Δευτέρα 6/7.

Η προθεσμία για την αίτηση στην πλατφόρμα θα πάρει παράταση έως τις 31/7.

Σας προτείνουμε, όμως, να μπαίνετε από αύριο καθημερινά και να τσεκάρετε, αν μπορείτε να κάνετε την αίτηση (παρόλο που από το Υπουργείο μας είπαν από Δευτέρα).

Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι τα ένσημά μας είναι χειρόγραφα.

Παρακαλούμε όταν καταφέρετε να κάνετε την αίτηση, ενημερώστε την γραμματεία του Σωματείου με email ή τηλεφωνικά.

Καλή δύναμη!

ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

Λίστα δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Το Σωματείο δέχεται ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 € που πληρούν την προϋπόθεση της ασφαλιστικής ικανότητας, στους οποίους δεν ανοίγει η αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να τα προωθήσει στο Υπουργείο Εργασίας.

Το email του σωματείου είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνήστε με το Σωματείο για τυχόν απορίες στα τηλέφωνα: 210-3615675, 210-3602379.

Ανακοίνωση για παράταση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Σε ανακοίνωση του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ αναφέρονται τα ακόλουθα:

1. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού των δικαιούχων ειδικών κατηγοριών όπως αυτές προβλέπονται στην αριθμ. οικ. 16073/287/22-4-2020 (Β’ 1547 και Β’ 1841) κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την υπ. αριθμ. οικ. 18657/370/15-5-2020 (1863 Β’) όμοιά της, για όσους δικαιούχους έχουν υποβάλλει ήδη υπεύθυνες δηλώσεις και κατόπιν των προβλεπόμενων στο άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19, εγκρίθηκε και η πληρωμή της θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 5/6/2020.

2. Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους της ειδικής κατηγορίας λ’ «Εργαζόμενοι, καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που υπάγονται σε έναν από τους κωδικούς ειδικοτήτων σύμφωνα με τον eΕΦΚΑ, απασχολήθηκαν σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις εργοδότες και έχουν ασφαλιστική ικανότητα σε ισχύ, κατά τη δημοσίευσης της απόφασης» της με αριθμ. 16073/28722-4-2020 (Β’ 1547) απόφασης όπως ισχύει, παρατείνεται έως και την 11 Ιουνίου 2020. Εντός της ανωτέρω προθεσμίας είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων από δικαιούχους όλων των ειδικών κατηγοριών που προβλέπονται στις ανωτέρω αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ανωτέρω κατηγορία θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19.

3. Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες που υπάγονται στις κατηγορίες Α.1. και Α2 της με αριθμ. πρωτ. οικ. 17788/346/8-5-2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 1779), δεν υπέβαλαν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών, δύνανται να τις υποβάλλουν έως και 10/6/2020.

Συλλαλητήριο 3/6/20 στις 12.00 στα Προπύλαια

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει «εξαντλήσει την επιείκεια» της για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό.

Κάτι, όμως, μάλλον δεν έχει καταλάβει σωστά, γιατί δεν ζητούμε καμία επιείκεια.            

Ζητάμε την προστασία των εργαζομένων και του συνόλου της πολιτιστικής παραγωγής με ορθή διαχείριση των κρατικών ή ευρωπαϊκών πόρων που σκοπό έχουν την επανεκκίνηση του πολιτιστικού τομέα  μετά τον COVID-19 και όχι  αναθέσεις σε ημέτερους, χωρίς κανένα κριτήριο.

Ζητάμε αυτό που μας ανήκει και καθώς φαίνεται πρέπει σθεναρά να το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.

Αύριο Τετάρτη 3/6/2020 στις 12.00 στα Προπύλαια.

Όλοι μαζί.

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

 

Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας (ΠΟΘΑ) εδώ

Ηλεκτρονική Καταμέτρηση Ενσήμων - Οδηγίες

Συνάδελφοι/-ισσες,

όσοι από σας δεν γνωρίζουν αν έχουν ασφαλιστική ικανότητα, μπορούν να μπουν στο ΑΤΛΑΣ στην διεύθυνση https://www.atlas.gov.gr, όπου με τους κωδικούς του taxisnet θα μπορέσουν να το δουν.

Όσοι δεν έχετε καταμετρημένα τα ένσημα σας της 12ης κλάσης και ως εκ τούτου δεν έχετε ασφαλιστική ικανότητα, για να κάνετε την αίτηση (όταν ανοίξει η πλατφόρμα) για το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ στις 15/5, κάντε άμεσα προσπάθεια να τα καταμετρήσετε ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

1. Επισκέπτεστε τη σελίδα του e-ΕΦΚΑ:  https://www.efka.gov.gr/el

2. Σχετικά ψηλά στη σελίδα μετά τις πρώτες οριζόντιες επιλογές έχει ένα παραλληλόγραμμο εικονίδιο με πορτοκαλί και λευκά γράμματα που λέει «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ & Χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες - Επίσκεψη στις οργανικές μονάδες….» (παραθέτουμε την εικόνα από κάτω). Κάνετε κλικ εκεί.

 

3. Σας βγάζει στην επόμενη σελίδα που παραθέτουμε από κάτω:

 

Εδώ, σας αφορά και κάνετε κλικ στη τελευταία σειρά της σελίδας που γράφει:
Είσοδος για κλείσιμο ραντεβού στις Οργανικές Δομές


4. Οδηγείστε μέσα από την επόμενη σελίδα σε είσοδο στο taxisnet με τους κωδικούς σας και τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις και αναγραφή του ΑΜΚΑ σας.

5. Εμφανίζεται σελίδα, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε αίτηση, αρκεί να συμπληρώσετε:
α. την ιδιότητά σας: «Μισθωτός ΙΚΑ»
β. κατηγορία αιτήματος: «Άλλο θέμα Εσόδων – Ασφάλισης»
γ. και οπωσδήποτε αναφέρετε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και μονάδα ΕΦΚΑ, στα οποία υπάγεστε.

6. Προτείνουμε στο αίτημα να γράψετε: «Αιτούμε την καταμέτρηση των ενσήμων μου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης, έτσι ώστε να εμφανιστούν στο σύστημα και να έχω ασφαλιστική ικανότητα. Παρακαλώ να με ενημερώσετε για την εξέλιξη του αιτήματός μου».


Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Ενημέρωση για το Μητρώο

Συνάδελφοι/-ισσες,

Η πλατφόρμα που άνοιξε ως μητρώο Καλλιτεχνών, Δημιουργών και Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, προσπαθεί να κάνει καταγραφή των εργαζομένων και δεν έχει σχέση με το μητρώο που εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε.


Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  με το ΥΠΠΟΑ και σωματεία της Ομοσπονδίας, η υπουργός Λίνα Μενδώνη δεσμεύτηκε στον εκπρόσωπό μας ότι μετά την καταγραφή από το Υπουργείο Εργασίας και την ΕΡΓΑΝΗ, τα δεδομένα θα περάσουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και με την αρωγή του σωματείου θα δημιουργηθεί μητρώο των Τεχνικών του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.


Το σωματείο από την πρώτη στιγμή έστειλε όλες τις ειδικότητες του κλάδου μας στο Υπουργείο για αναδιαμόρφωση της λίστας. Λόγω, όμως, της πολυπλοκότητας των εμπλεκομένων Υπουργείων σε αυτό το μητρώο δεν έχουμε σαφή απάντηση για το αν θα αλλάξει ή όχι.


Για λόγο αυτό σας προτρέπουμε να εγγραφείτε στην παρούσα πλατφόρμα.  https://artandcultureprofessionals.services.gov.gr/

Όσοι δεν βλέπουν την ειδικότητά τους με κατεύθυνση κινηματογράφο  (π.χ. υπάρχει η ειδικότητα ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ, αλλά δεν αναφέρει κινηματογράφου),  να δηλώσουν τον κωδικό ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ.

Σας ευχαριστούμε,
Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Ενημέρωση για την ΚΥΑ 18657/370 (ΦΕΚ 1863/Β/15-5-2020) και Κινητοποίηση 21/5

Αγαπητοί/-ές Συνάδελφοι/-ισσες,

άλλη μια ΚΥΑ προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα των προηγούμενων ΚΥΑ, μετά  τις πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση από όλους μας.

Σε αυτήν την ΚΥΑ δύο είναι τα σημεία που ενδιαφέρουν τον κλάδο μας:
“κ) [5] Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού με επαγγέλματα βάσει της στατιστικής ταξινόμησης των επαγγελμάτων κατά ΣΤΕΠ92 που καταγράφονται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, οι οποίοι απασχολήθηκαν:
αα) με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου με συμβατικό χρόνο λήξης εντός του χρονικού διαστήματος από 15/2/2020 έως και 20/3/2020, που είτε έληξαν πρόωρα είτε έληξαν αφού παρήλθε ο συμφωνημένος χρόνος, σε επιχειρήσεις – εργοδότες που υπάγονται σε έναν από τους ΚΑΔ 90.01, 90.02, 90.03, 90.04, 58.11, 59.11, 59.12, 59.13, 59.14,59.20 85.52, 7810.1101 ή
ββ) με βραχυχρόνιες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (όπως συμβάσεις μιας ή δύο ημερών) με συμβατικό χρόνο έναρξης και λήξης εντός του ιδίου ως άνω χρονικού διαστήματος (15/3/2020 έως και 20/4/2020) σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις – εργοδότες.

λ) Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που υπάγονται σε έναν από τους κωδικούς ειδικοτήτων σύμφωνα με τον eΕΦΚΑ, απασχολήθηκαν σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις – εργοδότες και έχουν ασφαλιστική ικανότητα σε ισχύ κατά τη δημοσίευση της παρούσας.”

Θεωρούμε ότι με αυτές τις δύο τροποποιήσεις εντάσσεται το 90% των μελών μας στην έκτακτη βοήθεια των 800 ευρών.

Όμως, το σωματείο από την πρώτη στιγμή ζητά την επιδότηση του κλάδου μας με ταμείο ανεργίας για 6 μήνες και όσο διαρκέσει η υγειονομική κρίση.

Για τον λόγο αυτό, καθώς και για όλα τα αιτήματα που έχουμε θέσει και δεν έχουν εφαρμοστεί, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που γίνεται στις 21/5 έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και στην πορεία έως το Υπουργείο Εργασίας, μαζί με την ομοσπονδία και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του θεάματος ακροάματος.

Είναι σημαντικό να δυναμώσουμε την φωνή μας.

Όλοι μαζί.

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

- Για να δείτε την ΚΥΑ πατήστε εδώ

- Για να δείτε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την κινητοποίηση πατήστε εδώ