Καταβολή Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος ΟΑΕΔ Έτους 2021

Τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα και ασκούν το επάγγελμα του τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης που περιγράφεται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν.1836/89 όπως ισχύει, δικαιούνται ειδικό εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).

Σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ έτους 2021, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14:00.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ

Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 - 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται στο ποσό των 508,20 € και το δικαιούνται όσοι έχουν συγκεντρώσει 50-210 ένσημα κατά το έτος 2020.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά είναι αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ πατήστε εδώ.

Για να δείτε την Εγκύκλιο πατήστε εδώ.