Κάλεσμα για Κινητοποίηση 7/5

Συνάδελφοι,

στα πλαίσια της μεγάλης κινητοποίησης που γίνεται για τον Πολιτισμό, η ΕΤΕΚΤ-OT συμμετέχει μαζί με την Ομοσπονδία και όλα τα σωματεία του Θεάματος -Ακροάματος στην διαδήλωση στο Σύνταγμα.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν την Πέμπτη 7/5 στην διαδήλωση φέροντας την αγωνιστική τους διάθεση, την φαντασία τους (συνθήματα και πλακάτ) και μέτρα προστασίας (μάσκες και γάντια).
Το σωματείο θα συγκεντρωθεί στις 11:30 αριστερά του Αγνώστου Στρατιώτη (προς την Βασιλ. Σοφίας), θα υπάρχει το πανό που γράφει "ΕΤΕΚΤ" για να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί.
Τα αιτήματα του σωματείου μας είναι:
•  6 μήνες επίδομα από το ταμείο ανεργίας και για όσους μήνες διαρκεί η κρίση στον οπτικοακουστικό τομέα, για τους Τεχνικούς Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς ένσημα.
•  Επαναφορά του Mητρώου και της Βεβαίωσης Έναρξης Επαγγέλματος  των Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο υπήρχε μέχρι το 2014 και καταργήθηκε.
•  Γενναία επιχορήγηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με ποσό αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών κρατών για παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους, animations.
•  Η Ε.Ρ.Τ. να παράξει σειρές μυθοπλασίας και να χρηματοδοτήσει περισσότερες ταινίες μυθοπλασίας μέσα από τα προγράμματα του 1,5% για τον κινηματογράφο και το microfilm.

Παρακαλώ διαδώστε και σε μη μέλη μας αυτή την κινητοποίηση.