3η Επιστολή της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. προς τα αρμόδια Υπουργεία

Αθήνα, 08/04/2020


Υπ’ όψιν:
- Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
- Πρωθυπουργού, κου Κυριάκου Μητσοτάκη
- Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, κας Λίνας Μενδώνη
- Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, κου Νικόλα Γιατρομανωλάκη
- Υπουργού  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κου Κυριάκου Πιερρακάκη
- Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, κου Λεωνίδα Χριστόπουλου
- Υπουργού Οικονομικών, κου Χρήστου Σταϊκούρα
- Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κου Άδωνι Γεωργιάδη
- Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κου Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: Εκτός μέτρων στήριξης ο Οπτικοακουστικός Τομέας

Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ες,

Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα, από τη στιγμή που θα υποχωρήσει ο κορωνοϊός, είναι το οικονομικό πλήγμα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βαθύ.

Να πληροφορήσουμε με την σειρά μας τον Πρωθυπουργό, ότι εμείς οι εργαζόμενοι στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου το επόμενο μεγάλο στοίχημα που έχουμε είναι αν θα εισακουστεί το πρόβλημά μας από την κυβέρνηση της χώρας και αν το οικονομικό πλήγμα που έχουμε υποστεί θα μας επιτρέψει να ζήσουμε και στην μετά κορωνοϊό εποχή. 

Να πληροφορήσουμε, επίσης, τον Πρωθυπουργό ότι η ενημέρωση που έκανε  στην  Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ευσταθεί, καθ’ ότι τα οικονομικά μέτρα, τα οποία πήρε η κυβέρνηση ΔΕΝ απευθύνονται σε όλους και για αυτό ΔΕΝ έχουν ένα χαρακτήρα ισότητας και δικαιοσύνης.

Ζωντανό παράδειγμα οι εργαζόμενοι για τον Πολιτισμό.

Η Υπουργός Πολιτισμού αντί να τους προστατεύσει τους κουνά το δάχτυλο λέγοντας ότι το Υπουργείο δεν δίνει βοηθήματα (!!!), ο Υπουργός Εργασίας επιδεικτικά τους αγνοεί λέγοντας ότι δεν χωρούν στον δημοσιονομικό σχεδιασμό (!!!), το Υπουργείο Ανάπτυξης ποτέ του δεν αντιλήφθηκε τον κινηματογράφο ως αναπτυξιακό κομμάτι της χώρας (!!!).

Ζητάμε άμεση λύση του προβλήματός μας, συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας μέσω τηλεδιάσκεψης για να τον ενημερώσουμε και να βρεθεί λύση.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.T.